Öppettider:

Måndag-tisdag:Stängt
Onsdag-söndag:14.30-18.30

Bio för alla!

Program

Klicka på programmen för att se en högupplöst version!


fredag 15 september - fredag 29 september


fredag 29 september - fredag 13 oktober

Biljettpriser

Ordinarie (2D): 110 kr
Senior/Student: 20 kr rabatt
Barn under 12 år: 20 kr rabatt på familjefilmer (se program)

Åldersgränser

Barntillåten: tillåten för alla.
7 år: Barntillåten i vuxens sällskap, annars från 7 år.
11 år: Från 7 år i vuxens sällskap, annars från 11 år.
15 år: Från 11 år i vuxens sällskap, annars från 15 år.

Som vuxen räknas person över 18 år.

 

Våra filmer


Boka dina biljetter här!

The Square

Se trailer här!

Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum. Han kör elbil och försöker leva som han lär. Dagarna innan utställningen The Square, ett verk som skall påminna om vårt gemensamma ansvar i det offentliga rummet, ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren och försätts i allt mer pressade situationer som får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigt måste Christian hantera den PR-byrå som museet anlitat för att marknadsföra den kommande utställningen. Något som visar sig ta en oväntad riktning och som försätter såväl den konstnärlige ledaren som muséet i kris. Ruben Östlunds Guldpalm-vinnare är en stjärnspäckad och vass satir över vår samtid - Om gemenskap, civilkurage och vårt behov av självcentrering i en allt osäkrare värld.

Visas med svenskt/danskt/engelskt tal och svensk text.
Speltid: 2 tim 29 min
Åldersgräns: 11 årBoka dina biljetter här!

Bilar 3

Se trailer här!

När den legendariske Blixten McQueen blir omkörd av en ny blixtsnabb generation racers befinner han sig helt plötsligt utestängd från den sport han älskar. För att komma tillbaka in i matchen får han hjälp av en ung och tävlingsinriktad racertekniker, Cruz Ramirez, som även hon har sin egen plan för att vinna. Blixten hämtar sin inspiration från den en gång så fenomenale Hudson Hornet och ett par oväntade svängar. Han bevisar att #95 fortfarande är att räkna med när det verkligen gäller!

Visas med svenskt tal.
Speltid: 1 tim 49 min
Åldersgräns: BarntillåtenBoka dina biljetter här!

Borg

Se trailer här!

BORG är en film om hur legender formades ur rivalitet, vänskap och glamour i en tid då allt var möjligt. En berättelse om en svensk ikons stora genombrott som skildrar åren då Björn Borg gjorde resan från Södertälje till världseliten, om hans största kamp som utkämpades 1980 i mötet med den amerikanska supertalangen John McEnroe och om hur deras rivalitet kom att engagera en hel värld.

Med Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny

Visas med svenskt och engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 48 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Tillbaka till Montauk

Se trailer här!

Stellan Skarsgård är tillbaka i en värmande, vemodig och eftertänksam film om de olika val vi gör längs livets stig, och hur livet kunnat se ut om vi valt andra vägar. I slutet av 1990-talet befinner sig författaren Max på en signeringsturné i USA när han blir förälskad i den yngre Rebecca och spenderar några av sitt livs lyckligaste och mest passionerade dagar med henne i Montauk, längst ute på Long Island. Alltför snart skiljs de åt. Max åker hem till sin fru och gömmer undan sin längtan efter Rebecca så långt bak i hjärtat han kan, men kan inte motstå att glänta på minnet av henne ibland. Sjutton långa år senare återvänder Max till New York för att göra promotion för ännu en av sina böcker. Mot alla odds stöter han återigen ihop med Rebecca, och de beger sig iväg på ännu en resa till Montauk. Frågan är om deras känslor för varandra klarat tidens test? Och om så är fallet, finns det ännu tid att styra in på den stig som de kanske borde valt redan sjutton år tidigare?

Med Stellan Skarsgård, Nina Hoss, Nils Arestrup

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 46 min
Åldersgräns: BarntillåtenBoka dina biljetter här!

DET

Se trailer här!

Bill Skarsgård spelar huvudrollen i nya skräckfilmen DET som bygger på Stephen Kings välkända roman med samma namn. Plötsligt lamslås den lilla staden Derry i amerikanska delstaten Maine av skräck när flera barn mystiskt börjar försvinna. Några barn får möta sina största rädslor, när de hamnar i den onda clownen Pennywises sällskap, vars historia som mördare sträcker sig långt, långt bakåt i tiden.

Med Bill Skarsgård, Finn Wolfhard, Javier Botet

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 2 tim 14 min
Åldersgräns: 15 årBoka dina biljetter här!

Superswede - en film om Ronnie Peterson

Se trailer här!

Superswede är en film om den svenska racinglegenden Ronnie Peterson vars liv slutade med en våldsam krasch på Monzabanan 1978 och chockade en hel värld. Filmen tar tillsammans med Ronnies dotter Nina Kennedy och några av de största namnen inom racingvärlden med publiken på en episk resa till en epok då sporten kantades av glamour, dårskap, hjältemod, big business och krafter som under ett decennium drev fler än tolv förare i döden. För regin står Henrik Jansson-Schweizer och filmbolaget Nice Drama som ligger bakom succér som "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" samt TV-serierna "Midnattssol" och "Tjockare än vatten".

Visas med svenskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 30 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

The LEGO Ninjago Movie

Se trailer här!

I kampen för att rädda Ninjago-staden tvingas den unge ninjan Lloyd att jobba tätt ihop med sina vänner som alla är både hemliga ninja-krigare samt LEGO-mästerbyggare. Tillsammans och ledda av kung fu-mästaren Wu måste de besegra den ondskefulle krigsherren Garmadon - den värste killen nånsin! Men Garmadon råkar även vara Lloyds pappa, så i denna episka kamp mellan far och son så testas detta odisciplinerade team av ninjor och de måste lära sig att kontrollera sina egon och hjälpas åt för att lyckas frigöra sina egna inre styrkor.

Visas med svenskt tal.
Speltid: 1 tim 40 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Kingsman: The Golden Circle

Se trailer här!

I uppföljaren till actionkomedin Kingsman: The Secret Service står våra hjältar, vars yttersta mål är att hålla världen säker, inför en ny utmaning. När deras huvudkontor förstörs hålls världen gisslan och de upptäcker att det finns en allierad spionorganisation i USA som heter Statesman. Tillsammans med den nya spionorganisationen sätts deras styrka och intelligens på prov. Allt för att lyckas besegra deras gemensamma fiende och slutligen kunna rädda världen - något som verkar ha blivit vardagsmat för Eggsy!

Med Colin Firth, Julianne Moore, Halle Berry, Channing Tatum och Sir Elton John.

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 2 tim 21 min
Åldersgräns: 15 årBoka dina biljetter här!

Knattefilm: Märta Proppmätt

Guldfisken Märta Proppmätt hamnar ofta i en situation där hennes hunger försätter henne i ett dilemma. När akvariet där hon bor får fler invånare blir det svårare för Märta att bara äta och bajsa sig igenom tillvaron. Plötsligt är de flera som ska dela på resurserna...

Visas med svenskt tal.
Speltid: 28 min
Åldersgräns: Barntillåten

Pris: 60 krBoka dina biljetter här!

Silvana - väck mig när ni vaknat

Se trailer här!

Silvana Imam är en av Sveriges största artister. En naturkraft som drar med sig sin publik på ett fälttåg. En orädd ledare med sylvass tunga som fångar vår samtid. På många sätt personifierar fenomenet Silvana Imam en generation. Dokumentären Silvana - väck mig när ni vaknat följer Silvana Imam från att hon var i början av sin karriär fram till i dag.

Visas med svenskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 31 min
Åldersgräns: BarntillåtenBoka dina biljetter här!

Lady M

Se trailer här!

Det är 1800-tal i England, och unga Lady Macbeth säljs som livegen hustru till en äldre godsherre. Hon hålls isolerad från omvärlden, men vägrar finna sig i sin påtvingade ensamhet. När hon inleder en affär med en av sin mans anställda flammar livsgnistan upp till en okontrollerbar låga, och snart är maktordningen helt ställd på sin ända. Den knivskarpa viktorianska dramathrillern Lady M är teaterregissören William Oldroyds långfilmsdebut.

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 25 min
Åldersgräns: 15 årBoka dina biljetter här!

Mother

Se trailer här!

Dramathriller om ett par vars lugna tillvaro ruckas av ett oväntat besök av oinbjudna gäster.

Med Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Michelle Pfeiffer, Domhnall Gleeson, Brian Gleeson, Kristen Wiig

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 55 min
Åldersgräns: 15 årBoka dina biljetter här!

The Nile Hilton Incident

Se trailer här!

Noredin (Fares Fares) är en korrupt kriminalpolis i centrala Kairo som satt i rutin att pressa lokala brottslingar på pengar. I ett rus av droger och alkohol håller han sig flytande i ett rättssystem som är på randen till kollaps. Noredin börjar ifrågasätta sin egen moral när en känd sångerska hittas död på The Nile Hilton Hotel, och spåren leder honom rakt in i den innersta kretsen runt presidenten. Filmen är inspirerad av verkliga händelser i Kairo veckorna innan revolutionen i Egypten 2011.

Visas med arabiskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 51 min
Åldersgräns: 15 årBoka dina biljetter här!

Winnerbäck - ett slags liv

Se trailer här!

Lars Winnerbäck är en av Sveriges största artister sedan 15 år. Samtidigt är han en av dem som vi vet minst om. Nu firar Winnerbäck 20 år som artist, trots att han knappt hunnit fylla 40. Denna dokumentär tar oss närmare honom än någonsin, samtidigt som den sammanfattar en musikaliskt osannolik karriär. Men mest av allt ger den en inblick i en extremt komplex människa som med alla sina svagheter och karaktärsdrag speglar en hel generations känslor.

Med Lars Winnerbäck, Melissa Horn, Per Gessle, Rolf Lassgård

Visas med svenskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 34 min
Åldersgräns: ej fastställdBoka dina biljetter här!

Blade Runner 2049

Se trailer här!

Trettio år har gått sedan sist. En ny blade runner - Los Angeles-polisen K (Gosling) - avslöjar en sedan länge begravd hemlighet med potential att rasera det lilla som nu återstår av samhället. K:s avslöjande leder honom ut på en jakt efter Rick Deckard (Ford), en tidigare blade runner som varit försvunnit i tre decennier. 

Med Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas, Robin Wright, Mackenzie Davis, Jared Leto

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: ej fastställd
Åldersgräns: ej fastställdBoka dina biljetter här!

Korparna

Se trailer här!

Agne sliter hårt för att få gården att gå runt. Ett arbete som nöter på honom både fysiskt och psykiskt. Pressen ökar ytterligare när arrendeägaren vill modernisera och hotar att säga upp arrendet. Agnes familj har brukat gården i generationer och han har tagit för givet att äldste sonen Klas ska ta över när han själv inte längre orkar. Klas däremot vill inte gå i faderns fotspår, men vill inte heller lägga ytterligare börda på sin far. En man som redan verkar ha fått nog av verkligheten. Frågan är hur länge man kan skjuta upp det oundvikliga?

Med Reine Brynolfsson, Maria Heiskanen, Peter Dalle

Visas med svenskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 47 min
Åldersgräns: ej fastställdBoka dina biljetter här!

Snömannen

Se trailer här!

En elitgrupp kriminalspanare, ledd av Harry Hole (Fassbender) undersöker ett fall där en person försvunnit under årets första snödag. Han misstänker att det är en seriemördare som återvänt. Med hjälp av sin briljanta rekryt (Ferguson) måste han knyta samman decenniegamla fall med ett brutalt aktuellt sådant om han ska hinna överlista sin ondskefulla motståndare innan snön kommer. 

Med Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Val Kilmer, Chloë Sevigny, Jamie Clayton, J.K. Simmons, Toby Jones

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: ej fastställd
Åldersgräns: ej fastställd

Öppettider

Måndag-tisdag:Stängt
Onsdag-söndag:14:30-18:30

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för information om vad som händer på Bio Cosmopolite!

Sociala medier

dont hide