Öppettider:

Måndag-onsdag:Stängt
Torsdag-fredag:14.30-18.30
Lördag-söndag:11.00-18.00
Avvikande öppettider kan förekomma (se program).

Bio för alla!

Program

Klicka på programmet för att se en högupplöst version!


tisdag 1 maj - torsdag 31 maj


fredag 1 juni - fredag 31 augusti

Biljettpriser

Ordinarie: 110 kr
Senior/Student: 90 kr
Barn under 12 år: 90 kr på barnfilmer (se program).
Live på bio och specialevents: se program.

Åldersgränser

Barntillåten: tillåten för alla.
7 år: Barntillåten i vuxens sällskap, annars från 7 år.
11 år: Från 7 år i vuxens sällskap, annars från 11 år.
15 år: Från 11 år i vuxens sällskap, annars från 15 år.

Som vuxen räknas person över 18 år.

Observera att filmer utan fastställd åldersgräns har åldersgränsen 15 år tills annat meddelas.

Våra filmer


Boka dina biljetter här!

Den otroliga historien om det jättestora päronet

Se trailer här!

Elefanten Sebastian och katten Mitcho bor i Solby - en trevlig liten kuststad där allt andas frid och lycka, tills den dag borgmästare J.B. plötsligt försvinner. En dag hittar vännerna flaskpost från J.B. där han berättar att han är strandad på Den Mystiska Ön. Men hur ska de lyckas ta sig dit? I flaskan ligger också ett litet frö som de snabbt planterar. Fröet blir en jättestor frukt och där har äventyret bara börjat.

Visas med svenskt tal.
Speltid: 1 tim 18 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Mästerdetektiven Sherlock Gnomes

Se trailer här!

När trädgårdstomtarna i Gnomeo och Julias trädgård plötsligt börjar försvinna kallar de in Sherlock Gnomes. Den kände detektiven och svurne beskyddaren av Londons trädgårdstomtar tar sig an fallet, tillsammans med sin medhjälpare Watson. Mysteriet tar våra tomtar med på ett spännande äventyr där de träffar nya vänner och upptäcker en outforskad del av staden.

Visas med svenskt tal och text.
Speltid: 1 tim 26 min
Åldersgräns: BarntillåtenBoka dina biljetter här!

Solo: A Star Wars Story

Se trailer här!

Stig ombord på Millenium Falcon och följ med till en galax långt, långt borta i ett helt nytt äventyr med galaxens mest älskade smugglare. Genom en serie händelser i den mörka och kriminella undre världen möter Han Solo sin blivande andrepilot Chewbacca och träffar också på den ökända storspelaren Lando Calrissian. Det blir en resa som visar sig bli helt avgörande för en av Star Wars-sagans mest osannolika hjältar.

Visas med engelskt tal och svensk text
Speltid: 2 tim 14 min
Åldersgräns: 11 årBoka dina biljetter här!

Bakom masken

Se trailer här!

I oktober 1918 är första världskrigets fasansfulla skyttegravsstrider snart till ända. Den unge soldaten Edouard har överlevt mot alla odds men med ett deformerat ansikte. Ovillig att återvända till det vanliga livet i Paris och fadern han aldrig vill återse övertalar han sin soldatkompis Albert att iscensätta hans död. Planen lyckas och Eduardo återvänder till Paris fri från både faderns och samhällets bojor. I hemlighet återupptar han sitt liv som konstnär, något som visar sig vara väldigt riskabelt när hans far får syn på ett av hans verk och känner igen handlaget.

Visas med franskt tal och svensk text
Speltid: 1 tim 57 min
Åldersgräns: 15 årBoka dina biljetter här!

LasseMajas Detektivbyrå - Det första mysteriet

Se trailer här!

I Vallebyskolan finns glömda platser och hemligheter, uppenbart värda att begå brott för. Vem ligger bakom stölden av Hammarabis bok? Är det engelskläraren med den konstiga dialekten, den nya idrottsläraren med den för tajta overallen, den skumma bibliotekarien, den tystlåtna och kringsmygande vaktmästaren eller kan det till och med vara rektor Brynolfsson själv? Vem kan man egentligen lita på? Följ med på ett äventyr där två barns olikheter behövs för att lösa mysteriet. Välkomna till LasseMajas Detektivbyrå, det var så här allt började.

Visas med svenskt tal
Speltid: 1 tim 32 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Jurassic World: Fallen Kingdom

Se trailer här!

Det har gått fyra år sedan den extravaganta nöjesparken Jurassic World förstördes av okontrollerade dinosaurier. Ön Nublar ligger nu övergiven av människor medan de överlevande dinosaurierna slåss för sin överlevnad i djungeln. När öns slumrande vulkan väcks till liv tar Owen (Chris Pratt) och Claire (Bryce Dallas Howard) på sig att rädda de dinosaurier som finns kvar från utrotning. Owen letar efter sin ledarraptor Blue som fortfartande saknas i djungeln och Claire tar uppdraget att hitta djuren efter att ha fyllts av respekt för dem. När de kommer till ön möts de av flödande lava och deras expedition avslöjar en konspiration som kan utsätta jorden för det mest riskfyllda människan skådat sedan urminnes tider.

Visas med engelskt tal och svenskt text
Speltid: 2 tim 8 min
Åldersgräns: 11 årBoka dina biljetter här!

Biet Maya - På nya honungsäventyr

Se trailer här!

Maya beger sig till Buzztropolis för att tävla i Honungsspelet med sin bästa vän Villy och de förvirrade myrorna Hasse och Lasse. Snart möter hon sin ärkefiende Viola som ständigt försöker lura Maya. Fast besluten att vinna över Viola och säkra sommarskörden kämpar laget och tar sina första poäng. Under det sista momentet övertalar Viola sitt lag att fuska men de hamnar istället i fara. Maya och hennes vänner tar sig an det svåra och farliga uppdraget att rädda Viola och hennes lag.

Visas med svenskt tal
Speltid: 1 tim 25 min
Åldersgräns: BarntillåtenBoka dina biljetter här!

Ocean’s 8

Se trailer här!

Fem år, åtta månader och tolv dagar. Så länge har Debbie Ocean (Sandra Bullock) planerat sitt livs största stöt. Hon vet vad som krävs - ett team med de bästa i sin klass, med sin partner-in-crime Lou Miller (Cate Blanchett) i spetsen. Tillsammans rekryterar de ett gäng specialister: juveleraren Amita (Mindy Kaling), gatufifflaren Constance (Awkwafina), proffshälaren Tammy (Sarah Paulson), hackern Nine Ball (Rihanna) och modedesignern Rose (Helena Bonham Carter). Bytet är blygsamma 150 miljoner dollar i diamanter som kommer hänga kring halsen på den världsberömda skådespelerskan Daphne Kluger (Anne Hathaway) vid årets största händelse - Met-galan. Planen är idiotsäker, men allt behöver gå felfritt om gänget ska lyckas komma undan med blinget. Allt inför öppen ridå.

Visas med engelskt tal och svenskt text
Speltid: ej fastställd
Åldersgräns: ej fastställd (15 tills annat meddelas)Boka dina biljetter här!

Ant-Man and the Wasp

Se trailer här!

Ett nytt kapitel med hjältarna som har en häpnadsväckande förmåga att krympa. I efterdyningarna av Captain America: Civil War tampas Scott Lang med konsekvenserna av sina val, både som superhjälte och som pappa. Han kämpar för att få balans mellan sitt familjeliv och sina plikter som Ant-Man. Hope van Dyne och Dr Hank Pym kontaktar honom gällande ett nytt, brådskande uppdrag. Scott måste återigen sätta på sig dräkten och lära sig att slåss sida vid sida med the Wasp för att nysta upp det förflutnas hemligheter. Med Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Walton Goggins, Bobby Cannavale, Judy Greer, Tip "T.I" Harris, David Dastmalchian, Hannah John Kamen, Abby Ryder-Fortson, Randall Park samt Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne och Michael Douglas.

Visas med engelskt tal och svenskt text
Speltid: ej fastställd
Åldersgräns: ej fastställd (15 tills annat meddelas)Boka dina biljetter här!

Hotell Transylvanien 3: En Monstersemester

Se trailer här!

I filmen får vi följa med vår favorit-monsterfamilj på lyxkryssning - en chans för Drac att ta lite välbehövlig semester från att ta hand om alla andras semestrar. Till en början är det frid och fröjd för familjen då de till fullo utnyttjar allt det som skeppet har att erbjuda, från monster-volleyboll till exotiska utflykter och en möjlighet att jobba på månbrännan. Men deras drömsemester förvandlas plötsligt till en mardröm då Mavis inser att Drac fallit för den mystiska kaptenen Ericka, som dessutom ruvar på en farlig hemlighet som riskerar att utrota hela monskligheten.

Visas med svenskt tal
Speltid: ej fastställd
Åldersgräns: ej fastställd (15 tills annat meddelas)Boka dina biljetter här!

Mamma Mia! Here We Go Again

Se trailer här!

Tio år efter Mamma Mia! The Movie återvänder vi till den grekiska pärlan Kalokairi i en ny musikalfilm med nya låtar baserade på ABBAs låtskatt. Mamma Mia! Here We Go Again tar oss tillbaka till det förflutna för att berätta historien om hur allt blev som det blev. Nya stjärnskottet Lily James (Baby Driver, Darkest Hour) axlar huvudrollen som unga Donna. Med Meryl Streep, Christine Baranski, Lily James, Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Andy Garcia, Dominic Cooper, Cher m.fl.

Visas med engelskt tal och svenskt text
Speltid: ej fastställd
Åldersgräns: ej fastställd (15 tills annat meddelas)Boka dina biljetter här!

Varghunden

Se trailer här!

En gripande berättelse om överlevnad och vänskap. Under 1890-talets guldrusch i Alaska får vi följa Vittand, en varghund som får uppleva både det värsta och det bästa av människor. Historien börjar med att Vittand är skadad och övergiven efter ett hundslagsmål. När Vittand återhämtar sig från sina skador utvecklar han en fin vänskap med två människor som behandlar honom med värme och respekt. Filmen förvaltar författaren Jack Londons arv med värdighet och historien är lika hänförande idag som den berättades för över hundra år sedan.

Visas med svenskt tal
Speltid: 1 tim 24 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Mission: Impossible - Fallout

Se trailer här!

Även de bästa avsikter kan komma att jaga dig. I Mission: Impossible - Fallout kämpar Ethan Hunt (Tom Cruise) och hans IMF-team (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) tillsammans med några bekanta allierade (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) i en tävling mot tiden efter ett misslyckat uppdrag. Henry Cavill, Angela Bassett och Vanessa Kirby är också med i den dynamiska rollistan och filmskaparen Christopher McQuarrie återvänder till rodret.

Visas med engelskt tal och svenskt text
Speltid: ej fastställd
Åldersgräns: ej fastställd (15 tills annat meddelas)

Öppettider

Måndag-onsdag:Stängt
Torsdag-fredag:14:30-18:30
Lördag-söndag:11:00-18:00
Avvikande öppettider kan förekomma (se program).

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för information om vad som händer på Bio Cosmopolite!

Sociala medier

dont hide