Öppettider:

Måndag-tisdag:Stängt
Onsdag-Fredag:14.30-18.30
Lördag-söndag:11.00-18.00
Avvikande öppettider kan förekomma (se program).

Bio för alla!

Program

Klicka på programmet för att se en högupplöst version!


måndag 5 mars - söndag 8 april

Biljettpriser

Ordinarie (2D): 110 kr
Senior/Student: 20 kr rabatt
Barn under 12 år: 20 kr rabatt på barnfilmer (se program).
Live på bio och specialevents: se program.

Åldersgränser

Barntillåten: tillåten för alla.
7 år: Barntillåten i vuxens sällskap, annars från 7 år.
11 år: Från 7 år i vuxens sällskap, annars från 11 år.
15 år: Från 11 år i vuxens sällskap, annars från 15 år.

Som vuxen räknas person över 18 år.

Observera att filmer utan fastställd åldersgräns har åldersgränsen 15 år tills annat meddelas.

Våra filmer


Boka dina biljetter här!

Coco

Se trailer här!

Miguel är en ung pojke som drömmer om att bli lika bra på gitarr som sin idol Ernesto de la Cruz, Mexikos mest berömda musiker. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker då ett gammalt släktmysterium vilket leder till att hans familj återförenas på ett både extraordinärt och överraskande sätt.

Visas med svenskt tal.
Speltid: 1 tim 45 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Pelle Kanin

Se trailer här!

Den animerade filmen om Beatrix Potters klassiska berättelse om den upproriska kaninen Pelle som försöker smyga sig in i bondens grönsaksodling.

Visas med svenskt tal.
Speltid: 1 tim 34 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Tårtgeneralen

Se trailer här!

I mitten av 80-talet utser Jan Guillou Köping till “Sveriges tråkigaste stad”. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig den något försupne mångsysslaren Hasse P (Mikael Persbrandt) för att motbevisa Stockholms-jävlarna. Hans idé är lika långsökt som den kanske är genial. Han tänker baka världens längsta smörgåstårta och därmed få in Köping (och sig själv) i Guinness Rekordbok. Men vägen till rekordet blir inte så spikrak som han tänkt sig. En varm, rolig men också lite vemodig berättelse baserad på verkliga händelser.

Visas med svenskt tal och text.
Speltid: 1 tim 40 min
Åldersgräns: BarntillåtenBoka dina biljetter här!

I, Tonya

Se trailer här!

Den lovande konståkerskan Tonya Harding (Margot Robbie) rankas högt i de amerikanska konståkningsmästerskapen. Men hennes framtid som konståkerska blir mycket oviss när Tonya och hennes ex-man Jeff Gilooly (Sebastian Stan) anlitar en man för att bryta benet av Tonyas konkurrent Nancy Kerrigan (Caitlin Carver) vid de amerikanska konståkningsmästerskapen 1994, vilket leder till slutet av Hardings karriär som konståkerska. En svart komedi baserad på verkliga händelser!

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 59 min
Åldersgräns: 11 årBoka dina biljetter här!

Tomb Raider

Se trailer här!

Lara Croft (Alicia Vikander) lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon ta över sin försvunna fars affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta, trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust. Överlever hon detta riskfyllda äventyr kan hon lösa gåtan kring sin fars död och förtjäna namnet Tomb Raider.

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 58 min
Åldersgräns: 11 årBoka dina biljetter här!

Knattebio: Vad hände, Alfons Åberg? - Kompisfilmen

Knattepaket med tre Alfonsfilmer, berättade av Björn Gustafson och regisserade av Per Åhlin och Lasse Persson. Alfons upplever stora och hemska saker, han har ingen kompis, han har slagit en som är mindre än han och alla tror att han är en tjuv. Stora känslor om rätt och fel men allt löser sig på ganska lugnt Alfonsmanér. Man hinner tänka och känna själv. En riktig bergochdalbana för liten och stor.

Visas med svenskt tal.
Speltid: 30 min
Åldersgräns: Barntillåten
Pris: 65 kr (inga rabatter)Boka dina biljetter här!

Agatha - Granndetektiven

Se trailer här!

Tioåriga Agatha gillar att vara ensam och älskar mysterier och deckarhistorier. Hon har nyss flyttat in i ett nytt hus och i ett källarförråd inreder hon en detektivbyrå. Det första fallet verkar vara enkelt, men det utvecklar sig till en mycket komplicerad historia. Huvudmisstänkt är en jämnårig kille som Agatha stöter ihop med i närbutiken på hörnet.

Visas med svenskt tal och text.
Speltid: 1 tim 17 min
Åldersgräns: BarntillåtenBoka dina biljetter här!

Lady Bird

Se trailer här!

Ett dramatiskt och turbulent förhållande mellan en mamma och hennes tonårsdotter utspelar sig i Sacramento i Kalifornien år 2002. Christine "Lady Bird" McPherson (Saoirse Ronan) kämpar mot, men är precis som, hennes väldigt kärleksfulla och viljestarka mamma som arbetar outtröttligt för att hålla familjen uppe efter att Lady Birds far förlorar sitt jobb. Mitt i ett snabbt skiftande amerikanskt ekonomiskt landskap är Lady Bird en inverkan på de relationer som formar oss, de övertygelser som definierar oss och den oöverträffade ljuvlighet hos en plats som heter hemma.

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 34 min
Åldersgräns: BarntillåtenBoka dina biljetter här!

Pacific Rim Uprising

Se trailer här!

John Boyega spelar den rebelliske Jake Pentecost, en gång en lovande Jaeger-pilot vars far offrade sitt liv för att säkra mänsklighetens seger mot de monstruösa Kaiju. Jake har nu övergett sin utbildning och istället hamnat i kriminella kretsar. När ett ostoppbart hot hägrar och skakar världen ges Jake en chans att leva upp till sin fars rykte genom Mako Mori, som leder en modig ny generation av piloter uppvuxna i skuggan av krig. Deras enda hopp är att samarbeta och kämpa för rättvisan för att undkomma jordens utplåning.

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: ej fastställd
Åldersgräns: ej fastställd (från 15 år tills annat meddelas)Boka dina biljetter här!

Grottmannen Dug

Se trailer här!

Skaparna bakom Fåret Shaun, Wallace & Gromit, och Flykten från hönsgården är tillbaka med ett nytt animerat äventyr. I en tid när dinosaurier och förhistoriska varelser strövar omkring på jorden möter vi Dug, en modig grottman som tillsammans med sin vän Hognob förenar sin stam mot en mäktig fiende och hans bronsålderby för att rädda deras hem.

Visas med svenskt tal.
Speltid: 1 tim 30 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Maria Magdalena

Se trailer här!

Ett autentiskt och humanistiskt porträtt av en av de mest gåtfulla och missförstådda andliga figurerna i historien. Filmen skildrar Maria (Oscarsnominerade Rooney Mara), en ung kvinna på jakt efter ett nytt sätt att leva. Inskränkt av dåtidens hierarkier trotsar Maria sin traditionella familj för att gå med i en ny social rörelse som leds av den karismatiska Jesus från Nasaret (Joaquin Phoenix). Hon hittar snart sin plats i rörelsen och i hjärtat av en resa som kommer att leda till Jerusalem.

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 2 tim
Åldersgräns: 15 årBoka dina biljetter här!

Ready Player One

Se trailer här!

Actionäventyr i regi av Steven Spielberg. Året är 2045 och världen befinner sig på randen till kaotisk kollaps. Människor har sökt trygghet i en virtuell verklighet - universumet OASIS - som har skapats av den briljante och excentriske James Halliday (Mark Rylance). När Halliday dör testamenterar han sin enorma förmögenhet till den som hittar den digitala ledtråd han gömt. Det blir en tävling som engagerar en hel värld. När den unga hjälten Wade Watts (Tye Sheridan) bestämmer sig för att delta kastas han in i en fartfylld och svindlande skattjakt genom ett universum fyllt av mysterier och faror.

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 2 tim 20 min
Åldersgräns: 11 årBoka dina biljetter här!

Knattebio: Vatten över huvudet

Paket med tre knattefilmer.

Fisketur: Betty är en ensam, hungrig katt som är ute och fiskar mitt i natten. Det enda som nappar är skräp.

Badväder: På väg ner till badet möter en flicka och hennes morfar sommarens alla djur.

Odd är ett ägg: En dag blir Odd kär i det levnadsglada och orädda biet Gun. Men henne har han så roligt att han helt glömmer bort att hans huvud är ett ömtåligt ägg.

Visas med svenskt tal och text.
Speltid: 30 min
Åldersgräns: Barntillåten
Pris: 65 kr (inga rabatter)Boka dina biljetter här!

En sista semester

Se trailer här!

Robinas är ett äldre par som levt ett långt lyckligt liv tillsammans. Åldern börjar dock ta ut sin rätt och de bestämmer sig för att ge sig iväg på en road trip i sin gamla husbil genom hela USA innan det är för sent. De söker efter de bortglömda, övergivna vägarna från Route 66 och deras slutdestination är Hemingways hus. Ella (Helen Mirren) är den drivande i förhållandet, mest för att John (Donald Sutherland) lider av Alzheimers och ibland får för sig att göra de mest tokiga saker. Ella har sina egna demoner. Detta är en varm, kärleksfull och humoristisk berättelse om livet.

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 52 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Den otroliga historien om det jättestora päronet

Se trailer här!

Elefanten Sebastian och katten Mitcho bor i Solby - en trevlig liten kuststad där allt andas frid och lycka, tills den dag borgmästare J.B. plötsligt försvinner. En dag hittar vännerna flaskpost från J.B. där han berättar att han är strandad på Den Mystiska Ön. Men hur ska de lyckas ta sig dit? I flaskan ligger också ett litet frö som de snabbt planterar. Fröet blir en jättestor frukt och där har äventyret bara börjat.

Visas med svenskt tal.
Speltid: 1 tim 18 min
Åldersgräns: 7 år

Öppettider

Måndag-tisdag:Stängt
Onsdag-fredag:14:30-18:30
Lördag-söndag:11:00-18:00
Avvikande öppettider kan förekomma (se program).

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för information om vad som händer på Bio Cosmopolite!

Sociala medier

dont hide