Öppettider:

Måndag-tisdag:Stängt
Onsdag-Fredag:14.30-18.30
Lördag-söndag:11.00-18.00
Avvikande öppettider kan förekomma (se program).

Bio för alla!

Program

Klicka på programmet för att se en högupplöst version!


fredag 6 april - söndag 6 maj

Biljettpriser

Ordinarie: 110 kr
Senior/Student: 90 kr
Barn under 12 år: 90 kr på barnfilmer (se program).
Live på bio och specialevents: se program.

Åldersgränser

Barntillåten: tillåten för alla.
7 år: Barntillåten i vuxens sällskap, annars från 7 år.
11 år: Från 7 år i vuxens sällskap, annars från 11 år.
15 år: Från 11 år i vuxens sällskap, annars från 15 år.

Som vuxen räknas person över 18 år.

Observera att filmer utan fastställd åldersgräns har åldersgränsen 15 år tills annat meddelas.

Våra filmer


Boka dina biljetter här!

Coco

Se trailer här!

Miguel är en ung pojke som drömmer om att bli lika bra på gitarr som sin idol Ernesto de la Cruz, Mexikos mest berömda musiker. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker då ett gammalt släktmysterium vilket leder till att hans familj återförenas på ett både extraordinärt och överraskande sätt.

Visas med svenskt tal.
Speltid: 1 tim 45 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Pelle Kanin

Se trailer här!

Den animerade filmen om Beatrix Potters klassiska berättelse om den upproriska kaninen Pelle som försöker smyga sig in i bondens grönsaksodling.

Visas med svenskt tal.
Speltid: 1 tim 34 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Tårtgeneralen

Se trailer här!

I mitten av 80-talet utser Jan Guillou Köping till “Sveriges tråkigaste stad”. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig den något försupne mångsysslaren Hasse P (Mikael Persbrandt) för att motbevisa Stockholms-jävlarna. Hans idé är lika långsökt som den kanske är genial. Han tänker baka världens längsta smörgåstårta och därmed få in Köping (och sig själv) i Guinness Rekordbok. Men vägen till rekordet blir inte så spikrak som han tänkt sig. En varm, rolig men också lite vemodig berättelse baserad på verkliga händelser.

Visas med svenskt tal och text.
Speltid: 1 tim 40 min
Åldersgräns: BarntillåtenBoka dina biljetter här!

Grottmannen Dug

Se trailer här!

Skaparna bakom Fåret Shaun, Wallace & Gromit, och Flykten från hönsgården är tillbaka med ett nytt animerat äventyr. I en tid när dinosaurier och förhistoriska varelser strövar omkring på jorden möter vi Dug, en modig grottman som tillsammans med sin vän Hognob förenar sin stam mot en mäktig fiende och hans bronsålderby för att rädda deras hem.

Visas med svenskt tal.
Speltid: 1 tim 30 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

En sista semester

Se trailer här!

Robinas är ett äldre par som levt ett långt lyckligt liv tillsammans. Åldern börjar dock ta ut sin rätt och de bestämmer sig för att ge sig iväg på en road trip i sin gamla husbil genom hela USA innan det är för sent. De söker efter de bortglömda, övergivna vägarna från Route 66 och deras slutdestination är Hemingways hus. Ella (Helen Mirren) är den drivande i förhållandet, mest för att John (Donald Sutherland) lider av Alzheimers och ibland får för sig att göra de mest tokiga saker. Ella har sina egna demoner. Detta är en varm, kärleksfull och humoristisk berättelse om livet.

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 52 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Den otroliga historien om det jättestora päronet

Se trailer här!

Elefanten Sebastian och katten Mitcho bor i Solby - en trevlig liten kuststad där allt andas frid och lycka, tills den dag borgmästare J.B. plötsligt försvinner. En dag hittar vännerna flaskpost från J.B. där han berättar att han är strandad på Den Mystiska Ön. Men hur ska de lyckas ta sig dit? I flaskan ligger också ett litet frö som de snabbt planterar. Fröet blir en jättestor frukt och där har äventyret bara börjat.

Visas med svenskt tal.
Speltid: 1 tim 18 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Som en dans

Se trailer här!

När Sandra, som befunnit sig i ett förmöget äktenskap i 40 år, upptäcker att hennes make har en affär med bästa väninnan flyttar hon in hos sin bohemiska syster i London. Sandra följer motvilligt med systern på en danskurs där hon steg för steg hittar tillbaka till sig själv och vågar öppna upp för en ny romans. I rollerna ser vi bland andra Timothy Spall, Joanna Lumley, Imelda Staunton, David Hayman m fl.

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 51 min
Åldersgräns: BarntillåtenBoka dina biljetter här!

Rampage – Big meets bigger

Se trailer här!

Davis Okoye (Dwayne Johnson) håller människor på avstånd, men har ett starkt band med en synnerligen intelligent gorilla han har tagit hand om sedan den föddes. Plötsligt går ett vetenskapligt experiment väldigt fel och förvandlar den snälla apan till ett gigantiskt monster, och för att göra saken ännu värre upptäcker han snart att det finns fler nyskapade alfadjur som river kors och tvärs över Nordamerika och förstör allt i sin väg. Samtidigt måste han försöka få fram ett motgift, inte bara för att förhindra en global katastrof, men också för att rädda varelsen som en gång var hans vän.

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 40 min
Åldersgräns: 11 årBoka dina biljetter här!

Utan nåd

Se trailer här!

I ena sekunden lever Katja ett lyckligt liv med sin man och lilla son, i nästa sekund har hennes liv förvandlats till en mardröm när hennes älskade förintas i ett terrordåd. För Katja startar nu en lång, komplicerad och smärtsam process för att bearbeta sorgen samtidigt som polisens spaning alltmer inriktar sig på två unga nynazister. I Katjas sinne finns bara en enda tanke som skänker henne något som ens kan liknas vid sinnesfrid - hämnd.

Visas med tyskt och engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 46 min
Åldersgräns: 15 årBoka dina biljetter här!

Mästerdetektiven Sherlock Gnomes

Se trailer här!

När trädgårdstomtarna i Gnomeo och Julias trädgård plötsligt börjar försvinna kallar de in Sherlock Gnomes. Den kände detektiven och svurne beskyddaren av Londons trädgårdstomtar tar sig an fallet, tillsammans med sin medhjälpare Watson. Mysteriet tar våra tomtar med på ett spännande äventyr där de träffar nya vänner och upptäcker en outforskad del av staden.

Visas med svenskt tal och text.
Speltid: 1 tim 26 min
Åldersgräns: BarntillåtenBoka dina biljetter här!

The Death of Stalin

Se trailer här!

När Stalin plötsligt faller död ned utbryter kalabalik, men snart börjar maktkampen på allvar mellan Beria, Chrustjev och General Zhukov. Humorstjärnor som Steve Buscemi (Boardwalk Empire, Fargo), Michael Palin (Monty Python), Olga Kurylenko (Quantum of Solace) och Andrea Riseborough (Birdman) gör i en hutlös fars allt för att ta platsen som Stalins efterträdare, i Armando Iannuccis (Veep, The Thick of It) bitska och hyllade humoresk. Vem ska trumfa sina kombattanter och nå maktens glans?

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 46 min
Åldersgräns: 15 årBoka dina biljetter här!

Avengers: Infinity War

Se trailer här!

The Avengers och deras allierade superhjältar riskerar allt i ett försök att besegra den mäktige Thanos innan hans förödande attacker har förstört hela universum. Den största konfrontationen genom tiderna väntar. Med bl.a. Karen Gillan, Zoe Saldana, Peter Dinklage, Benedict Cumberbatch, Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Chris Pratt, Letita Wright, Danai Gurira, Mark Ruffalo, Tom Hiddleston, Tom Holland, Pom Klementieff, Chadwick Boseman, Paul Rudd, Elizabeth Olsen m.fl.

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: ej fastställd
Åldersgräns: ej fastställd (från 15 år tills annat meddelas)Boka dina biljetter här!

Amatörer

Se trailer här!

Välkommen till Lafors! Ett litet svenskt brukssamhälle i desperat behov av nystart. En gnista hopp tänds när den tyska lågpriskedjan Superbilly överväger att etablera sig på orten. 500 nya jobb skulle förändra allt! Nu gäller det att sätta Lafors på kartan meddelar kommunchefen och snart är beslutet om en kommunfilm fattat. Kulturbudgeten är dessvärre slut men kommunanställde Musse får en vågad idé; Vi låter skolungdomarna göra filmen - som ett skolprojekt i demokratins anda! Det är ju modernt, nytänkande - och gratis...

Visas med svenskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 42 min
Åldersgräns: 7 år

Öppettider

Måndag-tisdag:Stängt
Onsdag-fredag:14:30-18:30
Lördag-söndag:11:00-18:00
Avvikande öppettider kan förekomma (se program).

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för information om vad som händer på Bio Cosmopolite!

Sociala medier

dont hide